Comença la segona fase de les obres del carrer Llibertat

Està previst que els treballs a la principal via de Montornès Nord durin uns cinc mesos

Societat

Aquest dilluns ha començat la segona fase d'obres de reurbanització del carrer de la Llibertat, una de les principals vies de Montornès que es troba en obres des de principis d'abril. En els propers cinc mesos es duran a terme els treballs en el tram que va des de l'Escola Marinada fins al carrer de les Tres Creus, a l'altura de la plaça de la Pèrgola.

Entre altres afectacions, l'acció comportarà que la via, en aquest tram, sigui d'un sol sentit de pujada. A més, els vianants hauran de circular-hi per la vorera del costat esquerre o bé desviar-se i travessar el carrer del Nou d'Abril, la plaça del Sud i la plaça del Poble.

Les obres també afectaran el servei d'autobús, que pujarà pel carrer de la Llibertat en comptes de fer-ho per l'avinguda del Riu Mogent i el carrer de Federico García Lorca. En direcció a Montmeló, l'autobús passarà pels carrers d'Antonio Machado, del Vallès i de les Tres Creus fins arribar a la intersecció amb l'avinguda del Riu Mogent, on reprendrà el seu recorregut habitual.

A més hi haurà un canvi de parades, ja que la parada de l'avinguda del Riu Mogent - carrer del Nou d'Abril quedarà anul·lada, mentre que la del carrer de Federico García Lorca es traslladarà al carrer d'Antonio Machado, concretament darrere de l'antic quiosc.

La primera fase de les obres va començar a principis d'abril i abasta des del Mercat Nuestra Señora del Carmen fins al número 8 del carrer. Està previst que aquesta part de les obres finalitzi a l'acabar el setembre. Entre les millores que contempla l'acció hi ha la substitució del paviment i de l'enllumenat, la renovació de la xarxa d'aigua potable i la instal·lació d'una canalització per a una xarxa de telecomunicacions.

A més, a finals de juliol es va donar inici a les tasques al davant de l'Escola Marinada per tal que aquests treballs puguin estar acabats abans de l'inici del curs escolar.

Les obres van a càrrec de l'empresa Hercal Diggers i l'import d'adjudicació és de 2.290.251,10 € (IVA inclòs). La decisió de la Generalitat de prorrogar els ajuts del Projecte d'Intervenció Integral de Montornès Nord fins al desembre de 2019 farà que l'ens català assumeixi el 50% del cost que li correspon pel projecte. La durada total dels treballs és de catorze mesos.

Edicions locals