Les contacontes Mon Mas i Mercè Rubí, pregoneres de la festa major

La Comissió de festes ultima el programa de la gresca d'estiu que se celebrarà entre el 14 i el 17 de setembre

Cultura

Les contacontes Mon Mas i Mercè Rubí, pregoneres de la festa major I Ajuntament de Montornès
Les contacontes Mon Mas i Mercè Rubí, pregoneres de la festa major I Ajuntament de Montornès

Les contacontes Mercè Rubí i Mon Mas seran les encarregades de fer el pregó de la festa major en homenatge al 50 aniversari de la Biblioteca de Montornès. Del 14 al 17, la població celebrarà la seva festa grossa amb una programació que, enguany, incrementa les activitats per al públic familiar.

Aquest dilluns s'ha difós per les xarxes socials el vídeo en què aquestes dues conegudes contacontes expliquen la seva participació en l'inici de la festa. Tant la Mercè Rubí, com la Mon Mas dinamitzen des de fa anys les activitats dedicades als contes que es desenvolupen a la Biblioteca i altres propostes com la marató de contes que es fa per Sant Jordi.

A banda de l'aniversari de la biblioteca, la festa també arriba amb una altra efemèride important: els 30 anys de la Cremada de l'Ajuntament a càrrec de la Colla de Diables. Pel que fa al gruix de la programació de la festa major, que la Comissió de festes està ultimant, enguany s'incrementaran les activitats per al públic familiar. A més de la Moguda Panda del dia 15, el programa incorpora un concert a càrrec de Heavy per Xics, el diumenge 16, i El laberint, una instal·lació on perdre's amb la canalla i passar una bona estona el dilluns 17.

L'humor reivindicatiu també tindrà veu pròpia amb l'actuació de tres reconegudes monologuistes: Patricia Galván, Eva Cabezas i Sil de Castro, la nit del 16 a la plaça de Pau Picasso.

Els concerts vindran de la mà d'El Niño de la Hipoteca i DJ, Tapeo Sound System, La Loca Histeria, Raggatunning i Los Mil hombres. La música local estarà representada per Proyecto Píharo i Etapa Reina.
Durant la festa s'insistirà en el missatge No és No, per evitar les actituds sexistes i s’intensificarà la campanya Hidrata’t per un consum responsable de l'alcohol.

 

Edicions locals