L'Ajuntament de Montornès treu a concurs l'obra del centre juvenil a la Bòbila

El projecte té un pressupost d'uns 840.000 euros (IVA inclòs) i es preveu adjudicar en les properes setmanes

Societat

L'Ajuntament de Montornès treu a concurs l'obra del centre juvenil a la Bòbila
L'Ajuntament de Montornès treu a concurs l'obra del centre juvenil a la Bòbila

Montornès del VallèsLaura Ortiz

L'Ajuntament de Montornès ha licitat l'elaboració del projecte i l'execució de les obres de construcció del nou centre juvenil del municipi, que estarà ubicat a la zona de la Bòbila. El consistori treu a concurs el projecte i la construcció amb un pressupost de 839.998 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de vuit mesos.

El futur centre estarà ubicat a la cantonada entre l'avinguda Icària i el carrer del Molí, al costat del Centro Cultural Andaluz, on actualment hi ha un solar de sorra amb porteries.

El centre s'ubicarà a la cantonada d'Icària amb el carrer del Molí

Segons la licitació, el projecte es construiria en dues plantes. A la planta baixa, de 252 metres quadrats, hi hauria una sala polivalent, d'uns 80 metres quadrats; un bar (52 m2); una sala de reunions (17 m2); el punt jove (17 m2) i dos porxos, un a cada banda de l'edifici, un dels quals es faria servir com a terrassa.

A la primera planta, de 247 metres quadrats, hi hauria sales: la més gran, d'uns 72 metres quadrats, estaria destinada a jocs; i dues d'uns 55 metres quadrats cadascuna, per a tallers i com a espai d'estudi. A més, disposaria d'una terrassa de gairebé 80 metres quadrats.

Aquest és un dels projectes destacats d'aquest mandat. La construcció va ser l'opció triada després que el consistori descartés la reforma d’edificis ja existents com el de Ca l’Espasell o Can Xerracan perquè no reunien les condicions necessàries per donar resposta a les demandes dels joves.

El projecte es va dissenyar per respondre a les demandes dels 800 joves que van participar en el procés participatiu, en què van fer propostes per al nou espai.

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al 6 d'agost. Un cop adjudicada l'obra, el termini d'execució de la construcció del centre juvenil serà d'uns vuit mesos.

Edicions locals