Hip-hop, grafits i esport a l’Urban Art Festival

Iniciativa del montornesenc Baharu Dembaga

Cultura

Hip-hop, grafits i esport a l’Urban Art Festival
Hip-hop, grafits i esport a l’Urban Art Festival

El primer Urban Art Festival arriba dissabte a Montornès, a l'aparcament del CEM Les Vernedes. A iniciativa de Baharu Dembaga, veí de Montornès que "feia temps que tenia el neguit de fer-ho", i amb el suport de l'Ajuntament i del Club de Bàsquet Vila de Montornès, es farà aquesta activitat que vol "donar-li un altre aire a la cultura del hip-hop i trencar prejudicis: no tot són bandes i macarres", com explica Baharu. També busca que la gent "conegui a fons com neix aquesta forma de vida".

A les 18 h començarà l'esdeveniment amb un torneig de bàsquet 3x3, grafitis i música, i a les 20 h serà el torn de la demostració de dancehall i freestyle football, així com el moment d'escalfar per a la batalla de galls, que tindrà lloc a les 22 h. "La música i els grafitis són una via d'escapament en certs barris dels Estats Units, però també ho és l'esport", diu Baharu. Per això s'inclouen activitats esportives en aquest festival d'art urbà.

Tot plegat s'acabarà amb una jam session i un concert de Talya La Lia i Clara Rueda (23 h), "dues noies molt reconegudes en el món del hip-hop". El creador del festival assegura que també volia "donar-li un caire femení: el hip-hop no és cosa d'homes, tothom hi és benvingut".

Edicions locals