La montornesenca Ariadna Arcos treu un 7,6 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del Vinyes Velles

Amb aquesta nota entrarà a fer Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona

Societat

La montornesenca Ariadna Arcos treu un 7,6 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi
La montornesenca Ariadna Arcos treu un 7,6 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi

Ariadna Arcos, estudiant de Montornès de 18 anys, ha estat l'alumna del municipi amb millor nota de selectivitat, amb un 7,6, que l'ha servit per pujar la nota de batxillerat (ha tret un 6,95), fins a un 7,21 de nota d'accés sobre 10.

"Sempre et diuen que la selectivitat és molt difícil", assegura Arcos, "però no ho és tant", opina. La montornesenca troba la clau per aprovar la prova d'accés a la universitat (PAU) en un "estudi constat", però també assegura que s'hi ha de fer "un esforç extra per treure bona nota". El pitjor de la selectivitat, segons Arcos, "és el primer dia, perquè no saps ben bé què et trobaràs". Un cop centrats i adaptats, els dos dies restants "consisteixen només en anar passant les proves".

Pel que fa a la valoració de la seva nota, també creu que "potser podria haver anat millor, però ja està bé". La seva nota d'accés per entrar a fer periodisme és d'un 10,01 sobre 14 i la nota de tall a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra, on vol estudiar, és d'un 9,43. Així que hi entrarà sense problemes.

Del periodisme l'atreu "poder investigar sobre les notícies de l'entorn i poder informar a la ciutadania". Hi arribarà després d'haver fet el batxillerat social a l'institut Vinyes Velles de Montornès. "Em vaig decantar per aquesta modalitat perquè m'agraden molt les lletres", assegura. Tant és així que les seves millors marques a la selectivitat són de llengües. A anglès ha tret un 8,5 i un 7,5 a llengua catalana, de la fase general. Per la part específica, destaca el 7,5 a literatura catalana i l'excel·lència l'ha trobat a l'examen de llatí, on ha tret un 10. Una nota que agraeix a la seva professora Cati: "ens ha ajudat molt i anàvem molt preparats per a l'examen".

Quant a la comparativa de l'institut Vinyes Velles de Montornès, enguany han aprovat 28 alumnes dels 32 que s'han presentat a les proves, el que es tradueix en un 87,5%. La xifra és lleugerament superior a la de l'any passat (86,2%), quan van presentar-s'hi 29 estudiants i també en van suspendre quatre. L'any 2016, en canvi, el 96,3% dels alumnes de l'INS Vinyes Velles presentats a la selectivitat van aprovar, 26 nois i noies, i només en va suspendre un.

El 97,5% d'alumnes del Baix Vallès aproven la 'sele'

Els dies 12, 13 i 14 de juny, més de quatre centenars d'alumnes d'instituts baixvallesans (409) es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU), la temuda selectivitat, i un 97,5% (399) van aprovar-la. Es tracta d'una xifra molt semblant a la dels darrers cinc anys, que ha estat entre el 95% i el 97%, i lleugerament superior a la mitjana de Catalunya (96%). Sis instituts han tingut un 100% d'aprovats entre els seus alumnes: els instituts Aiguaviva, Vicenç Plantada i Sant Gervasi (Mollet), l'INS Torre de Malla (Parets), l'INS Marina (la Llagosta) i l'INS Alba del Vallès (Sant Fost).

Pel que fa a les millors notes, destaca que la meitat dels centres han tingut alumnes amb qualificacions excel·lents a les PAU, és a dir, superiors o igual a 9. És el cas del Vicenç Plantada –Berta Fernández, 9,4–, el Torre de Malla –Enaitz Quílez, 9,3–, el Sant Gervasi i l'Alba del Vallès –Elisabeth Llanos i Jordi Bernal, 9,2– i el Gallecs –Laura García, 9,1–.

Quant a la comparativa amb les darreres cinc convocatòries, el 9,4 de Fernández està per sota de dos 9,5 (2015 i 2016) i per sobre de dos 9,15 (2014 i 2017). I en relació a les notes d'arreu de Catalunya, està a quatre dècimes de les dues millors notes obtingudes enguany a les PAU: dos 9,9 d'una estudiant barcelonina i d'una altra de tarragonina.

Edicions locals