Montornès i Montmeló promouen el projecte Talents en potència

Impulsat pel Consell Comarcal i la Generalitat, el projecte promou la inserció laboral de persones amb dificultats

Economia

Montornès i Montmeló promouen el projecte Talents en potència
Montornès i Montmeló promouen el projecte Talents en potència

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha iniciat enguany el projecte Talents en potència destinat a persones receptores de la renda garantida de ciutadania i a persones amb discapacitat o trastorn mental. El projecte està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i cofinançat pels municipis de la comarca on es desenvolupa.

El projecte ofereix itineraris personals d’inserció dirigits a la millora de l’ocupabilitat dels i les participants; ho fa mitjançant processos d’orientació individualitzats per permetin a la persona definir l’objectiu laboral i treballar les competències necessàries per a assolir-los.

A part de l’orientació, també s’ofereix formació en competències transversals i pràctiques a empreses. El procés finalitza quan la persona aconsegueix la inserció laboral.

El projecte es divideix en dues línies d’actuació: una dirigida a persones perceptores de la renda garantida ciutadana i l’altra a persones amb discapacitat i/o trastorn mental.

Cada línia disposa d’un professional tècnic especialitzat en orientació i inserció que acompanya a les persones en el seu procés. Cada línia d’actuació disposa de 30 places, fins a un total de 60.

D’altra banda, i donat que l’objectiu final és la inserció laboral, el projecte també està obert a la participació de les empreses que desitgin incorporar persones en pràctiques amb intenció de contractació. En aquest cas, l’empresa pot tenir opció a beneficiar-se de subvencions i/o bonificacions a la Seguretat Social.

El programa finalitzarà a finals de desembre de 2019 i s’està duent a terme en deu municipis del Vallès Oriental, entre els quals Montornès del Vallès i Montmeló.

Edicions locals