Sant Joan omplirà d'activitat el barri de Montornès Nord

Les festes del barri s'allargaran des d'aquest dissabte i fins al 24 de juny

Cultura

Sant Joan omplirà d'activitat el barri de Montornès Nord
Sant Joan omplirà d'activitat el barri de Montornès Nord

Des d'aquest dissabte i fins al 24 de juny, Montornès Nord s'omplirà d'activitat per celebrar les tradicionals festes de Sant Joan, que enguany tindrà entre els seus principals reclams el tobogan aquàtic gegant i la baixada de carretons. A més, la festa major del barri també servirà per homenatjar l'Esplai Panda, que enguany arriba als 35 anys i que serà l'encarregat de llegir el pregó de les festes.

El programa començarà aquest dissabte amb un campionat de bitlles i una gimcana d'aigua per als més petits. També serà el torn de la tercera edició de la Marxa nosturna de Sant Joan, que estrenarà un nou recorregut més assequible per a tots els públics. La sortida de la marxa, que organitza el Club d'Atletisme Montornès, es farà a les 21.30 h des del carrer de les Tres Creus.

Diumenge, es disputarà el 5è Trofeu revetlla de Sant Joan de ciclisme adreçat a ciclistes federats i organitzat pel Club Ciclista Montornès i la Federació Catalana de Ciclisme. A partir de les 11 h, a la plaça Federico García Lorca, es farà un taller amb alguns dels artistes del Circ Raluy que aquestes setmanes fan una estada a Montornès, on preparen el seu nou espectacle. També es faran tallers de fotografia i escacs, entre d'altres, a més d'un vermut popular a partir de les 13 h, amb tapes del Mercat Nuestra Señora del Carmen.
Diumenge també hi haurà espai per a les novetats, amb la celebració d'un quinto infantil i un de popular per a més grans de 14 anys a la plaça del Poble. La programació prèvia al cap de setmana fort de la festa –que serà del 22 al 24 de juny– es tanca dijous amb el 9è Recital de poesia Bernardo López.

Cap de setmana intens

A partir del 21 de juny s'intensifiquen les activitats. El pregó es farà el dia 22 a les 20 h a la plaça del Poble i anirà a càrrec de l'Esplai Panda. El dia de la revetlla començarà ben refrescant amb un tobogan aquàtic de 50 metres de llarg apte per a tota la família, que, per segon any consecutiu, s'instal·larà al carrer del Vallès. A la tarda hi haurà més activitats lúdiques i al vespre, el correfoc amb la Colla de Diables des de la plaça del Poble fins al carrer de Federico García Lorca per encendre la foguera. Després, coca, cava i ball de revetlla amb el duet Ària; i a continuació Festa Jove amb Dj Ruben i Dj Alain.

Entre les propostes del diumenge 24 hi ha una paella popular al migdia a l'Escola Marinada. Els tiquets així com el mocador de les festes es poden adquirir als establiments de Montornès que hi ha detallats en el programa d'activitats. Un sopar de germanor a la fresca i un concert de Xirigotes i comparses posarà el punt i final al programa d'enguany. 

Edicions locals