El ple de Montornès aposta per l'educació 360 i anuncia l'increment del rebut de l'aigua

El ple de dijous va donar a conèixer la revisió dels preus de l'aigua per ajustar-los als darrers increments aplicats per Aigües del Ter Llobregat

Política

El ple es va celebrar dijous
El ple es va celebrar dijous | Anna Ansia

Anna Ansia

L’Ajuntament de Montornès ha aprovat l'adhesió a l'Aliança Educació 360, Educació a temps complert, una nova proposta de planificació educativa que pretén que tothom tingui més i millors oportunitats, tot connectant l’educació i els aprenentatges dins i fora dels centres educatius. La proposta s’ha aprovat per unanimitat durant la sessió plenària del mes de juny.

Ara, el govern local haurà d’impulsar polítiques per aconseguir una educació més integradora i que impliqui a tot el municipi. A més, durant el mes de juny i juliol els professionals de l’ajuntament començaran a rebre formació.

El plenari també ha aprovat per unanimitat la moció de condemna contra les massacres comeses per les forces armades israelianes contra la població palestina que es manifesta a Gaza. En aquest sentit, Helena Ollé, regidora de Cooperació Internacional, ha anunciat que el proper 12 de juliol tindrà lloc a Can Saurina una xerrada sobre aquest tema.

Per la seva part, Jordi Delgado, regidor d’habitatge, ha llegit la moció per delimitar normativament la situació d'habitatge desocupat i per tal que els ajuntaments puguin imposar augments en les taxes de l’IBI a aquells grans tenidors d’habitatges buits. Delgado ha apuntat que Montornès compta amb prop d’un centenar d’habitatges buits i que, alhora, és un dels municipis de la comarca amb més necessitat i demanda de pisos. Finalment, la moció s’ha aprovat amb els vots a favor d’ICV-EUiA, PSC i ERC. Ciutadans i PP s’han abstingut.

La sessió plenària també ha servit per ratificar l’adhesió als de Serveis de la Xarxa Audiovisual Local. En aquest cas, la proposta ha rebut el suport de l’equip de govern, el PSC i ERC, mentre que els regidors del PP i Ciutadans s’han abstingut.

Rebut de l'aigua

D’altra banda, s’ha anunciat l’augment d’un 4,54% en les tarifes pel subministrament d’aigua potable al municipi. Per posar un exemple, en el cas d’una família de quatre membres amb un consum mig i una factura de 50€, l’augment correspondria a poc més de 2€. Durant la sessió s’ha explicat que l’increment en la tarifa no té res a veure amb la municipalització de la gestió de l’aigua sinó amb l’augment del preu de l’aigua per part d’ATLL, Aigües Ter Llobregat, l’ens d’abastament d’aigua que l’alcalde José Montero ha qualificat de "terriblement opac". En aquest cas, la modificació de les tarifes s’ha aprovat amb el suport d’ERC i l’abstenció del PSC, PP i Ciutadans.

Edicions locals