Alumnes de Montornès comparteixen experiències sobre mediació escolar

L'espai Montbarri ha acollit una jornada amb estudiants de l'escola Can Parera i dels instituts Marta Mata i Vinyes Velles

Societat

Els joves es van trobar a l'espai Montbarri
Els joves es van trobar a l'espai Montbarri | Ajuntament de Montornès

Una cinquantena d’alumnes de l’escola Can Parera i dels instituts Marta Mata i Vinyes Velles han participat aquest dijous en la primera Jornada de Mediació Escolar de Montornès celebrada a l’Espai Cultural Montbarri, on els estudiants han pogut explicar com resolen els conflictes a través de la mediació en els seus centres d’ensenyament.

Els alumnes han mostrat la seva tasca de mediació amb peces audiovisuals i també amb mostres de teatre, música i ball i han tingut l'oportunitat d’intercanviar experiències i treballar de manera conjunta en un taller on han posat en comú les emocions i els factors que influeixen a l’hora de solucionar un conflicte.

A més, s’ha explicat la funció del Servei de Mediació Ciutadana que hi ha al municipi, que es va crear l’any 2013 amb l’objectiu de gestionar problemàtiques veïnals, familiars i d’altres relacionades amb la convivència.

La jornada ha comptat amb la presencia de l’alcalde, José A. Montero, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Carmina Pinya, i l’inspector del departament d’Ensenyament de la Generalitat, Antoni Giner.

Edicions locals