Els veïns de Ca l'Ametller reclamen que es reobri l'accés des de la carretera a la masia

La construcció de l’itinerari de vianants a la carretera BV-5001 ha provocat el tall del camí agrícola per on passaven multitud de vehicles pesants

Societat

La construcció de l’itinerari de vianants a la carretera BV-5001 ha provocat el tall del camí agrícola per on passaven multitud de vehicles pesants
La construcció de l’itinerari de vianants a la carretera BV-5001 ha provocat el tall del camí agrícola per on passaven multitud de vehicles pesants | Anna Ansia

Anna Ansia

La construcció de l’itinerari de vianants a la carretera BV-5001 ha provocat el tall de l’accés a la masia de Ca l’Ametller, un camí agrícola per on passaven multitud de vehicles pesants que ara circulen per la urbanització. Els veïns han reclamat que es reobri l'accés.

Les obres de millora de la carretera que uneix Montornès i Vilanova preveien la construcció d’un itinerari de vianants que aniria des del final de la vorera de Can Vilaró fins al carrer dels Cirerers, al barri de l’Ametller. I precisament la construcció del mateix ha provocat el tall de l’accés des de la carretera a la masia de Ca l’Ametller, un camí agrícola situat a tan sols uns metres del carrer dels Cirerers i pel que, fins ara, hi circulaven vehicles pesants. Un cop tallat l’accés, els vehicles que necessitin accedir als camps agrícoles de la zona o a la masia de Ca l’Ametller, han d’entrar pel carrer de les Moreres, a tocar de l’empresa Arsam, i travessar la urbanització.

A Ca l’Ametller hi ha un magatzem de fruita que, entre d’altres, es dedica a la distribució de productes agrícoles. És per això que a partir d’ara vehicles com camions, tractors, cisternes o d’altra maquinària agrícola de gran tonatge circularan de manera molt freqüent per la urbanització. Un fet que no ha agradat als veïns de la zona, que han vist augmentar considerablement el trànsit rodat i que, a més, consideren que pot ser perillós en una urbanització amb molta canalla.

Sònia Alfonso, propietària de Frutería R. Alfonso, qui ha titllat l’actuació de “totalment incoherent” també ha explicat que la situació ja ha provocat alguns inconvenients als veïns i és que “alguns dels carrers són massa estrets per permetre la circulació o el gir dels vehicles més grans. Els veïns ja han hagut de retirar alguns cotxes per facilitar el pas i, de fet, hi ha camions que els haurem de descarregar des de la carretera perquè no passen”.

Precisament per parlar sobre aquest tema, prop d’una vintena de veïns s’han reunit aquest dilluns amb el tècnic responsable de l’Ajuntament de Montornès tot demanant tornar a obrir l’accés des de la carretera BV-5001 cap a la masia de Ca l’Ametller. Cal destacar que les obres de millora de la carretera són responsabilitat directa de la Diputació de Barcelona. Tot i això, segons fonts municipals, l’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la Diputació per tal de transmetre’ls la situació i intentar buscar solucions.

Per la seva part, els veïns han estan recollint firmes i exposant les seves reclamacions per poder-les lliurar a l’Ajuntament. I ja han anunciat que si l’administració local no els dona suport, no descarten fer altres mobilitzacions com tallar la carretera.

Edicions locals