L'Ajuntament ha contractat 137 persones a través de plans d'ocupació en cinc anys

Aquests treballadors han desenvolupat 69 projectes municipals

Economia

L'Ajuntament ha contractat 137 persones a través de plans d'ocupació en cinc anys
L'Ajuntament ha contractat 137 persones a través de plans d'ocupació en cinc anys | Ajuntament de Montornès

En els cinc anys des de la posada en marxa dels Plans d'Ocupació Local, l'Ajuntament de Montornès ha contractat 137 persones a l'atur. En total, s'hi han dedicat poc més de 2 milions d'euros.

Els Plans d’Ocupació Local es van posar en marxa a Montornès l'any 2013 per "ajudar a alleugerir la difícil situació econòmica que afecta algunes famílies del poble", apunten fonts municipals. Des de llavors, l’Ajuntament n'ha assumit la despesa en solitari. El 2017 s'hi van dedicar 520.378,90 euros. El conjunt d’actuacions desenvolupades (incloent les de 2017) han representat la contractació de 137 de persones i el desenvolupament de 69 projectes municipals. Els recursos dedicats als Plans d’Ocupació Local es xifren en 2.063.155,98 €.

Nova fornada

Dimecres passat es va fer el lliurament d'acreditacions formatives a les 31 persones contractades a través dels Plans d'Ocupació Local (POL) 2017. L'any passat, el programa va permetre desenvolupar 12 projectes en els àmbits de manteniment, jardineria i obres, control de la via pública, tasques administratives i serveis socials.

Les persones participants, a més, han rebut formació transversal en matèries com la igualtat de gènere, la prevenció de riscos laborals i han assistit a sessions d'orientació laboral. A més, en funció dels perfils professionals, s’han impartit continguts específics en jardineria i horticultura, atenció domiciliària i manteniment d'espais urbans, entre altres. Han estat 725 hores de formació.

Els Plans d'Ocupació 2017 han donat feina a 31 persones (6 més que al 2016) de les quals, 15 són majors de 45 anys.

 

 

Edicions locals