L'oferta de places de 1r d'ESO dels instituts de Montornès ha estat insuficient

Hi ha hagut 6 preinscrits més per als INS Vinyes Velles i Marta Mata del que marcava l'oferta

Societat

L'oferta de places de 1r d'ESO dels instituts de Montornès ha estat insuficient
L'oferta de places de 1r d'ESO dels instituts de Montornès ha estat insuficient | Ajuntament de Montornès

Un cop tancat el període de preinscripcions a P3 i 1r d'ESO per al curs 2018-2019, l'oferta de places feta per Ensenyament ha estat suficient per donar resposta a les sol·licituds presentades. Pel que fa a l'educació infantil, al Baix Vallès es van obrir unes 1.350 places de P3 i s'han rebut un total de 1.164 sol·licituds.

Aquestes xifres, a primer cop d'ull, permetrien abaixar les ràtios a les aules; ara bé, el repartiment dels alumnes preinscrits per centres fa que algunes escoles continuin tenint grups més nombrosos que d'altres.

És el cas, per exemple, de Montornès, on la demanda ha estat superior a l'oferta en dues de les cinc escoles –Sant Sadurní i Marinada, on només s'oferia una línia– i en canvi ha estat força inferior a l'Escola Mogent, on hi ha hagut 39 preinscrits per les 50 places ofertades.

Pel que fa a les preinscripcions al primer curs d'educació secundària, les places han estat suficients a la majoria de municipis, excepte a Montornès –amb 181 sol·licituds per a les 175 places del Vinyes Velles i el Marta Mata– i a l'INS Alba del Vallès de Sant Fost –amb 120 places de 1r d'ESO per les 134 preinscripcions–.

Edicions locals