La connexió del barri de l’Ametller amb el centre de Montornès, gairebé enllestida

El camí per a vianants i bicicletes va des del final de la vorera de Can Vilaró fins al carrer dels Cirerers

Societat

El camí està pensat per a vianants i bicicletes
El camí està pensat per a vianants i bicicletes

Anna Ansia

L’itinerari per a vianants que connecta el barri de l’Ametller amb el centre de Montornès està pràcticament acabat. El passeig s’allargarà des del final de la vorera de Can Vilaró fins al carrer dels Cirerers, al barri de l’Ametller, i és apte per a vianants i bicicletes.

Josep Pérez, l’enginyer de camins municipal, ha explicat que “es tracta d’un itinerari d’aproximadament dos metres d’ample acabat amb microaglomerat, un material que dóna més comoditat als vianants, i protegit per unes tanques recobertes de fusta". Aquest passeig per a vianants inclou també una zona de descans a la meitat del recorregut, aprofitant un espai més ample on hi havia alguns arbres i on s’hi han instal·lat uns bancs.

Fins ara, els que volien fer aquest trajecte caminant havien de fer-ho pel voral de la carretera o bé a través dels camps que connecten amb el barri de Can Parera. És per això que el consistori, el 2013, va demanar a la Diputació de Barcelona l’execució d’aquest projecte que finalment s’està realitzant.

També s'han suavitzat un parell de revolts de la carretera i s'ha millorat l'accés al camí de Can Cuberot

Glòria Calafell, veïna del barri de l’Ametller, ha explicat en declaracions a aquest mitjà que la gent del barri està contenta. “Fins ara, anar a peu no era segur. Sí que hi havia algú que hi passava, però ara aquest espai serà molt millor per caminar. La gent ja ho espera, per poder anar fins a Montornès a peu”, ha dit.
Calafell també ha afegit que ara “el que faltarà es que facin el tram que va de l’Ametller fins a Vilanova”. Un projecte que sembla ser que l’Ajuntament de Vilanova també ha sol·licitat a la Diputació i que, si finalment es duu a terme, permetria unir els dos municipis a través d’un itinerari per a vianants.

Aprofitant la realització del projecte per connectar l’Ametller amb Can Vilaró, la Diputació també ha volgut millorar la seguretat del traçat de la carretera: "s’han suavitzat un parell de revolts, tot fent els radis més amplis", ha explicat Josep Pérez.

Aquestes millores s’inclouen dins el pla de millores de la carretera BV-5001 des de Santa Coloma de Gramenet fins a la Roca del Vallès. A més, s’ha fet un carril de gir a l’esquerra a l’alçada del camí de Can Cuberot per tal de millorar la seguretat d’un accés molt utilitzat, situat a la meitat d’un revolt i que connecta la carretera amb Can Xec.
Les obres, que van començar a principis de novembre del 2017 i que acabaran el mes de juny, han estat adjudicades per la Diputació a l’empresa AMSA per 814.210,88 euros, dels quals 802.679,14 euros els assumeix la Diputació i 11.531,74 euros corren a càrrec de l'Ajuntament de Montornès.

Edicions locals