Els carrers de Montornès ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi

Dilluns tornaran les parades de llibres i roses, però hi haurà activitats durant tota la setmana

Cultura

Els carrers de Montornès ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi
Els carrers de Montornès ja esperen els llibres i les roses per Sant Jordi | Ajuntament de Montornès

Roses i llibres, paradetes, carrers plens de gent i d’alegria, certàmens literaris i artístics. La diada de Sant Jordi torna dilluns i ho fa amb una programació plagada d’activitats arreu del Baix Vallès, que en molts casos comencen aquest divendres i s’allarguen fins a finals de la setmana vinent.

A Montornès, la prèvia de Sant Jordi ja va començar dijous amb la presentació del llibre Montornès del Vallès desaparegut, de Sergio Arévalo. Aquest divendres al vespre (20 h) es farà la revetlla de Sant Jordi a la biblioteca amb els Versos (perversos) del poeta Jaume C. Pons Alorda. Un acte que girarà entorn de l’obra del poeta, amb la representació d’una selecció de poemes a càrrec de l’Aula de teatre, i on també hi haurà una conversa oberta entre Pons Alorda i l’editor i poeta Marc Romera.

Dilluns, Sant Jordi se centrarà a la plaça de Pau Picasso, on hi haurà paradetes de roses i llibres i activitats per a totes les edats. A la tarda (17 h) es farà la 13a Marató de contes a partir d’un joc, dues contacontes tramposes i la participació de narradors voluntaris. A les 17.30 h, l’Oficina de Català i la Unió de Botiguers faran l’entrega de premis del concurs Endevina-la, i a les 17.45 h engegarà la ballada de sardanes amb la cobla Ciutat de Manresa. A més, de 16 h a 20 h hi haurà transport gratuït entre Montornès Centre i Montornès Nord amb parades a la rambla de Sant Sadurní (davant de la plaça de Pau Picasso) i carrer de la Llibertat amb carrer de Federico García Lorca (davant del Bar Baudilio) per tal que tothom pugui baixar a la plaça a gaudir de les activitats programades.

La festa, però, no acabarà aquí, sinó que dimarts (17.30 h) també hi ha previst el taller de contes Un Sant Jordi diferent a la biblioteca, i dijous (17.30 h) es farà la 16a Cantata de Sant Jordi a la carpa polivalent El Sorralet.

Edicions locals