Montornès treu a concurs cinc pisos de lloguer per a joves

Els interessats poden presentar sol·licitud fins al 23 de març

Societat

L'Ajuntament de Montornès ha obert la primera convocatòria per accedir a habitatges municipals de lloguer, que en aquest cas estaran destinats al col·lectiu jove. Es preveu adjudicar cinc pisos a joves d'entre 18 i 35 anys. Els contractes de lloguer tindran una durada de 3 anys, prorrogables any a any a un màxim de 3 anys més. El termini de sol·licitud romandrà obert del 12 de febrer al 23 de març.

Aquest dilluns s'ha obert la primera convocatòria per accedir a habitatges municipals de lloguer destinats a joves d'entre 18 i 35 anys, o que en tinguin entre 16 i 18 i estiguin judicialment emancipats. Entre els requisits que es demanen hi ha la inscripció al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial de Catalunya (HPO) i disposar d'uns ingressos situats dins dels barems que estipulen les bases.

Per a l'adjudicació es tindran en compte, a més dels ingressos, factors com la situació laboral, l’antiguitat al municipi o bé la condició de família monoparental o nombrosa. Els contractes de lloguer tindran una durada de 3 anys, prorrogables any a any a un màxim de 3 anys més. Les quotes mensuals s’establiran en funció dels ingressos de les unitats de convivència seleccionades i se situaran entre el 18 i el 30% dels guanys.
Les sol·licituds es podran presentar del 12 de febrer al 23 de març a  l’Oficina d’Atenció Ciutadana. També hi ha la possibilitat de fer la sol·licitud en línia adjuntant la documentació requerida a montornes.cat/habitatgejove.

Cinc pisos per a unitats de convivència de quatre persones
Els cinc pisos que es posen a disposició del jovent són de titularitat municipal. L'Ajuntament els va adquirir durant l’any 2016. Al llarg del 2017 i aquest 2018 els ha rehabilitat Els habitatges compten amb menjador, cuina, bany i dues habitacions dobles, la qual cosa permet una ocupació de fins a 4 persones. Els arranjaments que s'hi han dut a terme han inclòs l'aïllament dels paraments i la substitució de finestres per tal de garantir un millor comportament energètic.

Edicions locals