Les obres de l'escola Palau d'Ametlla de Montornès començaran dimecres

L'eliminació del pàrquing de Can Parera obliga l'Ajuntament a buscar espais alternatius d'aparcament

Societat

Aquest proper dimecres, 17 de gener, començaran els moviments de terres per a la construcció de la nova escola Palau d’Ametlla a Montornès. L'ocupació del solar de Can Parera, contigu a la carpa polivalent El Sorralet, ha obligat a buscar espais alternatius per a l'aparcament de vehicles en aquesta zona.

L’obra de la nova escola obligarà a retirar els vehicles de l’aparcament de Can Parera aquest mateix cap de setmana. Per compensar aquesta pèrdua d’aparcament els veïns van proposar l’Ajuntament utilitzar els espais que hi ha entre el CAP i el magatzem de la brigada municipal, una petició que l’Ajuntament va desestimar perquè hauria afectat el normal funcionament de la brigada.

“Hem buscat una solució alternativa a la zona més propera al riu, il·luminada i més gran que l’aparcament actual”, explicava l’alcalde, José Antonio Montero, qui indicava que “no hi havia altra opció”. Amb tot, l’alcalde afegia que de moment el nou aparcament serà provisional i que en funció de l’ús que se li doni podrà adequar-se més o menys en el futur.

Pel que fa a l'escola, les obres començaran dimecres i es preveu que pugui entrar en funcionament el curs 2019-2020. Es tractarà d’un edifici de dues plantes en forma de L que estarà situat de manera paral·lela a la carpa polivalent El Sorralet, que esdevindrà el gimnàs del centre en horari lectiu i al qual tindrà accés directe. Les façanes de totes dues construccions estaran alineades al carrer dels Castanyers.

Control al govern
El debat sobre l’aparcament de Can Parera es va produir en el ple de dijous, una sessió que va centrar-se, sobretot, en el control dels òrgans de govern per part dels grups de l’oposició. Entre els temes que van plantejar-se, a més de l’aparcament de Can Parera, PP i Cs també van preguntar pel futur centre juvenil que s’ha d’aixecar al barri de La Bòbila.

La regidora de Joventut, Marina Sánchez, va explicar que al municipi “és necessari un espai de trobada per dinamitzar les activitats juvenils igual com té la gent gran”, i va indicar que actualment el projecte es troba en fase de redacció de licitació i que “seran els mateixos joves qui podran participar en el disseny del centre”.

Un altre dels temes plantejats, en aquest cas per Cs, va ser l’estat dels habitatges socials que està condicionant l’Ajuntament per a joves i persones grans. El regidor Jordi Delgado va explicar que “actualment hi ha tres pisos rehabilitats i dos més estan en procés”, i que la previsió de l’Ajuntament és que al febrer comenci el procés d’inscripció per optar als habitatges i que abans de l’estiu es pugui fer l’adjudicació i el lliurament de claus.

El PSC, per la seva banda, va preguntar per les interferències que afecten Ràdio Montornès des que l’equipament s’ha traslladat a Can Saurina, uns problemes que han obligat el consistori a requerir un assessorament extern per determinar l’origen del problema.

Eva Díaz, del PSC, va qüestionar que la instal·lació del cablejat s’hagués fet correctament. L’alcalde responia que “la instal·lació de la ràdio ha estat d’una gran complexitat perquè el material és sensible”, i va afegir que la mala recepció del senyal “no respon a una mala execució del projecte” i que “caldrà estudiar d’on provenen els problemes”.
 

Edicions locals