L’Ajuntament de Montornès redacta la nova normativa per a la instal·lació de terrasses

La nova ordenança, que es troba en exposició pública, regula aspectes tècnics i el règim sancionador

Societat

El govern de Montornès ha redactat una nova ordenança per concretar la normativa per a la instal·lació de terrasses i vetlladors de bars i restaurants a la via pública. El ple del 14 de desembre aprovava inicialment el text, que es troba en exposició pública, i que regula amb més detall tant els aspectes tècnics com el règim sancionador d’aquestes instal·lacions, que abans estaven regulades per l’ordenança de convivència ciutadana, el civisme i la via pública.

Segons fonts muncipals, la nova normativa amplia els aspectes tècnics d’obligat compliment per obtenir la llicència i entre d’altres  regula més estrictament les distàncies que han d’haver entre les terrasses i les façanes d’edificis i el mobiliari urbà. També detalla l’horari que de diumenge a dijous serà de 8 h a 23 h i divendres i dissabte i festius i vigílies serà de 8 h a 24 h. Com fins ara, l’alcalde, per decret, podrà ampliar aquests horaris durant l’estiu.

També es concreta i s’amplia el règim sancionador que preveu multes d’entre 150 i 1.000 euros i la revocació de la llicència.

Podeu consultar el text de l'ordenança aquí

Edicions locals