Les Festes de Tardor de Montornès arrenquen dissabte

Un any més seran protagonistes la cercavila, el correfoc, la paella popular, les activitats esportives i els concerts i espectacles teatrals

Cultura

Montornès del Vallès acull, entre el 18 de novembre i el 17 de desembre, una nova edició de les Festes de Tardor, un nodrit programa d’actes per celebrar les festivitats de Sant Sadurní (29 de novembre) i Santa Cecília, patrona de la música (22 de novembre).

El tret de sortida del programa d’actes serà aquest cap de setmana amb la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants. Dissabte hi haurà una matinal infantil i familiar a la plaça Pau Picasso amb tallers i jocs infantils (10.30 h) i l’espectacle Andrew i el bagul màgic (12 h), mentre que a la tarda, a l’Espai Cultural Montbarri, el Grup d’Adults de l’Aula de Teatre interpretarà Las trapacerías de Scapin, una adaptació de l’obra original de Molière (19 h).

Diumenge serà el torn de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, amb un concert coral a càrrec de l’Escola Municipal de Música a la carpa polivalent El Sorralet (11.30 h).

El gruix d’activitats, però, arribaran a partir del 25 de novembre. En el programa no hi faltaran la cercavila, el correfoc, la paella popular, activitats esportives, concerts i espectacles teatrals, així com jocs, tallers i espectacles per als més petits i el lliurament del VII Premi Font de Santa Caterina de Microcontes. També coincidirà amb el 30è aniversari del Centro Cultural Andaluz.

Ral·li fotogràfic
Enguany, el tradicional concurs de fotografia d'aficionats de Sant Sadurní presenta una novetat, i és que es convoca en format ral·li el 26 de novembre al matí. Els participants tindran tres hores per fotografiar sobre dues temàtiques escollides a partir d'un llistat i una temàtica sorpresa. Hi haurà tres premis per tema que consisteixen en un menú degustació per a dues persones al Restaurant Lucerón de Montornès.

Esports de tardor
La festivitat de Sant Sadurní ve acompanyada de les principals cites esportives locals. El cap de setmana del 25 i 26 de novembre hi haurà el Campionat de bitlles i petanca, el 36è Cross escolar de Sant Sadurní, l'Open de Tennis i la presentació oficial dels equips del Club Basquet Vila de Montornès.

El mateix dia de Sant Sadurní es durà a terme el campionat d'escacs en modalitat simultànies i, ja al mes de desembre, es premiaran els millors esportistes de la temporada en la 16a Nit de l'Esport i s'organitzarà la 10a Pedalada de muntanya de BTT i la melé oberta al poble.
 

Edicions locals