Montornès habilita un nou traçat per a vianants del nucli urbà a Ca l’Ametller

La intervenció també servirà per millorar la seguretat a la carretera BV-5001

Societat

Aquesta setmana s’han posat en marxa les obres d’execució d’un nou itinerari per a vianants que enllaçarà el nucli urbà de Montornès i el barri de Ca l’Ametller, des del final de la vorera de Can Vilaró fins al carrer dels Cirerers.

El projecte, que afecta un tram de 750 metres, també preveu la millora del traçat de la carretera BV-5001 per millorar la seguretat viària, especialment al revolt que hi ha a la sortida de Can Cuberot.

En aquest punt es reduirà l’amplada dels carrils de circulació a tres metres, s’augmentaran els sobreamples a les corbes i s’ampliarà a un metre el voral ubicat al costat de l’itinerari per a vianants. A més, s’habilitarà un tercer carril de gir a l’esquerra per reordenar els accessos al camí de Can Cuberot.

Pel que fa a l’itinerari per a vianants, seguirà en paral·lel el traçat de la carretera i estarà separat de la calçada per una barrera de contenció. El camí tindrà una amplada d’1,80 metres i serà apte per a vianants i bicicletes.

Els treballs, que duraran sis mesos, han estat licitats per la Diputació de Barcelona a l’empresa AMSA. El cost de les obres serà de 814.210 euros, dels quals 802.679 aniran a càrrec de la Diputació i 11.531 euros seran assumits per l’Ajuntament.
 

Edicions locals