Problemes estructurals obliguen a modificar la reforma del teatre municipal de Montornès

La instal·lació guanyarà un nou espai subterrani, a l’antic Stoping, de 500 metres quadrats

Societat

El teatre municipal de Montornès disposarà d’una sala amb capacitat per a unes 480 persones, com estava previst, i d’un altre gran espai subterrani (l’antiga discoteca Stoping) d’uns 500 metres quadrats que podria funcionar com a equipament independent. 

Aquest és el nou projecte de reforma de l’actual teatre, que fa mesos que té les obres de reforma paralitzades després que es trobessin problemes estructurals que impossibilitaven l’execució del primer projecte. En un primer moment, la rehabilitació preveia la reforma de la sala principal i habilitar a la part subterrània espais complementaris al teatre, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros. 

 

“La diferència econòmica entre construir un edifici nou o reformar aquest era, segons els informes dels tècnics, enorme, suposava el triple de cost”, assegura l’alcalde, José Antonio Montero, qui afegeix que “érem conscients que la reforma d’un edifici antic podia generar dificultats, que han estat d’un abast que ens va obligar a parar les obres”, explica l’alcalde. 

 

Segons Montero, es van detectar deficiències estructurals i un doble forjat al terra del teatre i el sostre de la discoteca que condicionava l’equipament subterrani. “Ara hem encarregat la reforma del projecte perquè volem anar a una solució definitiva”, apunta l’alcalde. 

 

Nou disseny de l’equipament

En la nova proposta, es guanya alçada de sostre de la part subterrània, una mesura que permet que l’aforament no sigui tan limitat i que s’hi pugui instal·lar una altra gran sala per a 500 persones, per a la qual encara se n’han de determinar els usos. “Al final el retard valdrà la pena perquè guanyarem un nou equipament”, opina Montero, qui apunta que el pressupost s’encarirà “una mica, però continuarà amb un cost molt per sota que fer un teatre nou”. Montero considera que, com a govern, “estem exercint la nostra responsabilitat i davant les dificulatats que no ens agraden hem de prendre decisions”. 

 

En el ple de pressupostos del mes de juny, els grups de l’oposició van retreure a l’alcalde que no donés explicacions ni al ple ni als veïns sobre les obres aturades del teatre municipal. Montero es va comprometre aleshores a facilitar la informació fora del ple de pressupostos.

Edicions locals