Un serraller de Montornès promou el canvi de panys gratuït a les víctimes de violència masclista

Francisco Aznar ha estat el manyà que ha impulsat la iniciativa altruista

Societat

Un serraller de Montornès membre de la Unión de Cerrajeros de Seguridad (UCES) ha impulsat una iniciativa altruista per canviar el pany de la porta de les víctimes de violència masclista de manera gratuïta. 

El projecte ha pres forma gràcies a un conveni pioner a Catalunya entre l'Ajuntament de Granollers i la UCES amb què es pretén incrementar la protecció per a aquelles dones que hagin patit un atac per part de la seva parella.

L'impulsor de la iniciativa ha estat Francisco Aznar, propietari d'una serralleria de Montornès del Vallès, que també proporciona als clients altres serveis com per exemple tancaments amb alumini.

"Vaig decidir intentar-ho perquè des de la UCE hi ha gent que s'implica molt i jo no tinc massa temps però si que volia col·laborar d'alguna forma", comenta Aznar.

El serraller explica que es tracta d'un projecte totalment "solidari i altruista", ja que el cost l'assumeix l'empresa que ell condueix. "Canviar un pany no és una cosa complicada per a nosaltres, és la nostra forma d'aportar el nostre petit gra de sorra per ajudar a aquestes dones", comenta.

Aznar explica que el canvi es farà sempre per un pany de les mateixes prestacions o d'un nivell superior. "Volem que les dones se sentin més segures", afirma.

El conveni es fa a través del programa de responsabilitat social corporativa de la UCE, i s’aplicarà a aquelles dones que tinguin una ordre judicial d’allunyament. La sol·licitud del servei es farà des del Centre d'Informació i Recursos per a dones de Granollers (CIRD), i així s’activarà el protocol d’actuació previst.


Edicions locals