La Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca escalfa motors

La prova atlètica, que es disputa el proper diumenge 9 de març, arriba al 21a edició i manté el sostre de 5.500 participants

Esports

Diumenge el Baix Vallès acollirà una de les cites més importants del calendari esportiu anual. El Club Esportiu Montornès Atletisme i els respectius ajuntaments organitzen la 21a edició de la Mitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, que enguany mantindrà el sostre màxim de participants en 5.500 entre Mitja i 6 km. Els atletes Driss Lakhouaja i Mar Juárez són els candidats a guanyar la cursa, que repeteix el recorregut de l'any passat.

La setmana passada es presentava a l’auditori del Centre Cultural de La Roca del Vallès la 21ªMitja Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca, que per primera vegada en molts anys pot repetir recorregut i el mateix sostre màxim d’inscripcions (5500 entre Mitja i 6km). Enguany opataran al triomf Driss Lakhouaja, guanyador entre d’altres de la Cursa del Corte Inglés, la Marató de Barcelona, la Jean Bouin i la Cursa de Sant Antoni. L’acompanyaran en una possible lluita pel primer lloc Ivan Limia, Albert Caballero, Víctor Morente, Carlos Cera i l’incombustible Benito Ojeda. Pel que fa a les fèmines, les favorites seran Mar Juárez, campiona d’Espanya sub23 de 20km i mundialista sub23 a Finlandia 2013, la internacional Montse Mas i la quarta classificada de la Mitja 2013, Montse Carazo.

En els apartats de la promoció del territori i del compromís social, es mantenen les aportacions solidàries a Creu Roja i la secció de pediatria de l’Hospital de Granollers i s’afegeixen la campanya de difusió del dia internacional de la dona i la col·laboració amb projectes d’integració social.

Com a activitats paral·leles durant el cap de setmana de la cursa, el dissabte, a més de la Mini Solidària, se celebrarà una mostra de comerç a Montornès del Vallès i un itinerari guiat de història i natura per la Serralada de Marina fins la Torre del Telègraf, a Montornès. El mateix diumenge de la Mitja es faran visites guiades al jaciment romà de Mons Observans. Els que així ho desitgin, poden participar al concurs de fotografia, que aquest any incorpora el “premi Henkel” per aquelles imatges relacionades amb el principal patrocinador de la Mitja.

Edicions locals