"No m'agrada que Turull ni cap d'ells estigui a la presó però s'ha d'acatar el que diuen els jutges"

Manuel Losada Seivane Diputat al Parlament de Catalunya i regidor a l'Ajuntament de Parets per Ciutadans

Política

"No m'agrada que Turull ni cap d'ells estigui a la presó però s'ha d'acatar el que diuen els jutges"
"No m'agrada que Turull ni cap d'ells estigui a la presó però s'ha d'acatar el que diuen els jutges" | M.L.

Sergio Carrillo

El 18 de juliol va accedir com a diputat al Parlament de Catalunya, en substitució de Mari Cruz Guilarte, qui va entrar com a regidora a l'Ajuntament de Barcelona. Losada, a més, també és regidor de l'Ajuntament de Parets des del 2015 i enguany ha entrat com a representant al Consell Comarcal.

–Com estan sent els teus primers mesos al Parlament?
–L'experiència que tinc és molt curta encara, però és una experiència molt més institucional que en un Ajuntament. Hi ha un tracte més de vostè i de senyoria, des dels Mossos d'Esquadra fins al cambrer del bar, i et sents més valorat. A més, el treball que fem al Parlament representa molt per a la comarca i per als ajuntaments.

–De quina manera pots ajudar a Parets des de la teva figura com a diputat?
–Ja he tingut converses amb l'alcalde Jordi Seguer sobre el nou institut La Sínia i estem intentant que es pugui construir el més ràpid possible. Tot i que l'alcalde és d'ERC i jo de Ciutadans, hem de treballar en la mateixa línia perquè això arribi ràpidament. Crec que tinc les tecles més accessibles des del Parlament, que no pas des de l'Ajuntament.

–Esteu treballant en altres projectes d'abast baixvallesà?
–Sí, sobre la taula hi ha temes del Baix Vallès de sanitat, d'ensenyament i d'infraestructures. Per exemple, el desdoblament de l'R3 o la variant de la C-17. Suposo que en algunes d'aquestes comissions hi podré estar jo o em podran consultar com a resident a la zona. Però també es consultarà als regidors que tenim a la comarca, que tenen una realitat més propera que un diputat.

–Com compagines les teves tres tasques: polítiques i l'empresa?
–Fins ara coincidien els plens de Parets els dijous a la tarda amb plenaris al Parlament i hem canviat l'horari dels plens de Parets, que es faran a partir de les 19 h, per poder-hi arribar. Al Consell Comarcal som dos representants, i Susana Barroso, de Santa Eulàlia de Ronçana, em cobreix alguna junta menys important. I a l'empresa estic cobert, tinc tota la infraestructura i els tècnics necessaris per tirar endavant. La clau és treballar molt: has d'estar al Parlament si passa alguna cosa, has d'estar en una inauguració al poble i has d'estar quan cal en una reunió al Consell Comarcal.

–T'hi veus molt temps com a diputat?
–Ja he dit al partit que em vaig presentar per ser alcalde del meu municipi i que a mi m'agradaria continuar com a regidor, encara que sigui a l'oposició. Li dono molta importància, perquè m'agrada molt i estic molt a prop de la gent. Ser diputat és una experiència que poden tenir molt poques persones, però a mi m'agrada molt que la gent et demani al carrer una reunió, que et demani com està l'escola o què farem en aquest carrer.

–Qui també va ser regidor de Parets i diputat és Jordi Turull, condemnat a 12 anys de presó. Has tingut relació amb ell?
–Les seves filles i la meva filla han estudiat al mateix institut i es coneixen. I jo conec la dona i la família de vista i d'haver parlat quatre coses. Amb el senyor Turull ens hem saludat algun cop a Parets i al Parlament. Ell va fer una tasca important al Parlament. Jo no diré que no és un bon polític, sinó que es va equivocar el setembre de 2017. Turull és advocat, és una persona preparada, moltíssim més que jo, i va decidir fer-ho.

–Quina opinió et mereix la sentència?
–Si el senyor Marchena amb els seus jutges diuen que aquesta pena és vàlida jo no sóc ningú per dir que no ho és. Però personalment no m'agrada que el senyor Turull estigui a la presó tampoc el senyor Junqueras, ni cap d'ells.

–I què et semblen les detencions dels dos joves paretans en les mobilitzacions de Barcelona?
–Tampoc entraré en si les detencions van ser legals o il·legals. Si no han fet res, espero que estiguin al carrer demà. Però si han de continuar a presó per vandalisme o perquè han fet mal a un policia o a alguna persona al carrer, també perfecte. No pots agafar-te la llei per la mà.

–Què es pot fer per solucionar la indignació dels centenars de milers de catalans que s'han mobilitzat contra la sentència?
–Es pot lluitar perquè avanci molt més l'autonomia i perquè tingui més recursos, però parlant. I em direu que el senyor Mas ja va parlar i el Rajoy no li va obrir la porta, però s'ha de continuar intentant parlar.

–Però ara mateix sembla complicat el diàleg.
–Cert. Des de Ciutadans proposem l'aplicació del 155 per cessar el president Torra i el seu govern, i per tenir un govern que treballi per tota la ciutadania de Catalunya. Està clar que el senyor Torra i el seu govern estan desqualificats després del que ha passat les darreres setmanes al carrer.

Edicions locals