“Volem ser decisius en la formació de govern”

Jaume Casanovas Candidat de Montornès per la República-Primàries

Política, Entrevistes 26-M

“Volem ser desicius en la formació de govern”
“Volem ser desicius en la formació de govern”

Ferran Figueras

Jaume Casanovas encapçala la llista de Montornès per la República - Primàries Catalunya, una nova formació que es presenta per primer cop a Montornès, i que, potenciada per l’ANC, volia aglutinar en una llista única les forces independentistes a pobles on la presència és més minsa. Casanovas es va presentar a títol individual perquè “no hi havia cap partit polític darrere”. En una primera votació de candidats i candidates d’entre tots els inscrits a Primàries Montornès, va quedar en sisena posició però, finalment, per problemes laborals del primer de la llista, Casanovas, juntament amb els membres de la formació, va decidir encapçalar la candidatura a les eleccions municipals. És la primera vegada que Casanovas es posa en política i ho assumeix com un repte per a ell però també per a la formació. Amb el lema El poble és teu, tu parles, Montornès per la República buscarà el vot amagat de l’independentista que no acostuma a votar en unes municipals.

Primàries arriba a Montornès per donar sortida al vot independentista que a les municipals es queda a casa. “Hi ha un potencial de gent independentista que a les municipals no vota perquè el que ofereixen els partits no els hi agrada”, afirma Casanovas, qui, alhora, també assegura que “per molt que el nostre ADN sigui independentista tenim unes eines que potser d’altres no tenen, com l’elecció directa per part dels electors”, diu Casanovas en referència a buscar també el vot de gent que no cregui o no doni importància a l’eix nacional.

En referència a aquestes eines d’elecció directa dels candidats també s’afegeix el web Participa, presentat recentment i que serveix perquè la gent pugui ajudar a confeccionar el programa de la formació. “Tenim el compromís que en els quatre anys de legislatura la gent decideixi tots els passos que hem de fer, pot haver-hi gent que li agradi la forma que tenim d’enfocar les coses”, subratlla Casanovas, qui explica que en el cas que obtinguessin representació al consistori, utilitzarien també una eina de participació directa anomenada Decidim.

Casanovas creu que “les majories absolutes no són bones, sense majoria sempre hi ha els pactes que obliguen a dialogar”. El candidat remarca que són un partit desconegut però que han treballat força per fer-se conèixer, des de les assemblees obertes a les places i carrers del poble, “ens presentem amb l’objectiu d’obtenir la màxima representació possible i poder ser decisius en la formació de govern”, ressalta Casanovas.

Com a veïns de Montornès i també gràcies al tracte amb la gent destaquen la preocupació per l’incivisme. “La Policia Local no està dotada amb prou mitjans personals, no es cobreixen baixes ni jubilacions i fa que es treballi en precari i no es pugui fer la feina que s’ha de fer”, destaca Casanovas.

Alhora, el cap de llista independentista, es proposa “potenciar el comerç, perquè està bastant malament. Hem de buscar fórmules, ampliar la zona de vianants i intentar parlar amb els comerciants per trobar-hi solució”. Altres temes pels quals advocaran en el seu programa i que han vist que preocupen a la població són la mobilitat, “tenim la sensació de poc pàrquing a Montornès”, i també “la prioritat de la residència i centre de dia”.

Pel que fa a l’àmbit nacional, Montornès per la República és un partit independentista triat per votació popular. En aquest sentit, Casanovas diu que si poguessin influir en el govern municipal “voldríem una sensibilitat cap al tema nacional de Catalunya, no com pensem que el govern actual ha fet”. “Volem potenciar els contractes de l’Ajuntament amb empreses de serveis o subministradores d’energia que siguin catalanes i intentar no fer contractes amb empreses de l’Ibex 35”, conclou.

Edicions locals