“Creiem que Montornès necessita gent nova”

Cecilia M. Sobral Candidata de Podemos a Montornès

Política, Entrevistes 26-M

“Creiem que Montornès necessita gent nova”
“Creiem que Montornès necessita gent nova”

Ferran Figueras

Cecilia Sobral és la candidata de Podem, que per primera vegada es presenta a les eleccions municipals a Montornès. Sobral va néixer a Buenos Aires, (Argentina) i fa 14 anys que viu a Montornès. Explica que va entrar en política per un gos. Després de trobar-se’l pel carrer va tenir problemes amb la policia local i amb una entrevista posterior amb l’alcalde no va veure-hi solució i ajuda per part de la institució municipal. Pel seu propi peu va decidir actuar i crear una pàgina a Facebook per denunciar històries semblants. Va ser aleshores quan Podem va contactar amb ella per reunir-se i més endavant va entrar a formar part del partit lila del municipi. Creu fermament en el projecte que explica, i en el qual han estat lluitant any i mig per tirar-lo endavant.

Una de les essències de Podem Montornès aquesta campanya és la seva activitat a les xarxes i als carrers, per acostar-se a la gent, una estratègia que, segons Sobral, “ha tingut bona resposta”. En aquests contactes de carrer, els veïns els han pogut transmetre algunes de les seves preocupacions com “el malbaratament dels diners, les obres innecessàries o l’atur elevat a Montornès”. “Tot i tenir més de dues mil empreses som el poble amb més atur, entre les dones se situa en un 60% i és un tema que preocupa molt a la gent, a la vegada que la residència i centre de dia i la inseguretat”, assegura Sobral.

La formació lila es presenta, explica Sobral, amb l’objectiu de “treure l’actual alcalde perquè molts dels problemes de Montornès existeixen perquè l’actual govern no ha sabut tractar-los”, considera la candidata. “Serà molt més fàcil que la resta de grups ens unim per treure endavant un projecte i poder resoldre tots els problemes creats en els últims quatre anys”, proposa.

Sobral assenyala que la seva candidatura pot aportar joventut i renovació, “Montornès necessita gent nova, amb una altra visió del poble”, afirma. Aspiren a entrar al consistori municipal amb 2-3 regidors: “Podem obtenir vots del votant frustrat amb el govern, és el vot que hem d’apel·lar i dir que som l’únic partit que no té ningú a les seves files que hagi estat contaminat per un càrrec a l’Ajuntament. Som la renovació”, destaca. Alhora creu que “estaria bé que tots els votants tinguessin representació, crec que aquest ha sigut un dels problemes del poble”.

Un dels punts importants del programa de Podem, és el de la tinença d’animals. “Per a nosaltres és una part important perquè aquí hi ha moltes mascotes”. “Veient com actuava la policia local vam decidir investigar l’actual protocol. Un pèrit caní va afirmar que l’actual era fenomenal però que havia d’aplicar-se correctament”, remarca. “El govern actual ha enfrontat una mica els dos col·lectius, els que tenen animals amb els que no. Hem d’ajudar les associacions pel correcte funcionament del protocol i les lleis animalistes perquè això ajudaria a que la convivència fos molt millor i evitaríem baralles entre uns i altres”, subratlla Sobral.

Pel que fa a la residència-centre de dia, Sobral explica que “hem estat força curosos amb el tema perquè no estem dins el govern i no teníem tota la informació al 100%”. “Després d’obtenir la informació, ens hem vist que sí que és viable fer-la i donarem suport a la seva construcció”, afirma.

Per finalitzar, Sobral destaca que volen posar sobre la taula el tema de la convivència i fer front a la inseguretat. “Creiem que es pot fer una vigilància millor, una convivència millor i la policia pugui fer un treball millor, necessiten treballar bé i si no donen l’abast no s’hi arribarà mai”, ressalta Sobral.

Edicions locals