“El comerç interior és la vida del poble”

Sergi Asensio Candidat de Junts per Montornès

Política, Entrevistes 26-M

“El comerç interior és la vida del poble”
“El comerç interior és la vida del poble”

Ferran Figueras

Advocat de professió, va ser jutge de pau a Montornès, dels més joves a Catalunya i probablement també a l’Estat espanyol. Substitut de l’actual regidor i fins ara cap de llista de CiU, Josep Maria Lecina, amb 23 anys és el candidat més jove en aquestes eleccions i encapçala el projecte de Junts per Montornès amb molta il·lusió. Implicat en política des de ben petit per arrels familiars va decidir fer un pas endavant “després de l’entrada a la presó del Govern de la Generalitat”. Arriba per aportar renovació i frescor i una gran aposta pel comerç local, ja que prové d’una família de botiguers del municipi.

Sergi Asensio comença posant èmfasi en el paper que va jugar l’Ajuntament de Montornès l’1 d’octubre de 2017. “Es va negar la col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i crec que és una de les coses que s’han de canviar per al proper mandat” perquè, segons Asensio, “sempre s’ha d’estar del costat de la gent que vol decidir i estar al costat de la democràcia”, afirma.

Un dels punts clau que es vol reactivar des de Junts per Montornès, explica Asensio, és el comerç de proximitat perquè “és la vida del poble”. “Des de l’Ajuntament hem de proposar rebaixes fiscals, ajudar a l’obertura de nous locals i col·laborar amb els centres d’educació per fer convenis”. En el pla econòmic també advoca per “aplicar rebaixes fiscals a la gent de Montornès inscrita a la borsa de treball per afavorir que es redistribueixi la riquesa al municipi i els comerços vagin bé”.

Pel que fa a la residència-centre de dia per a la gent gran remarca que “s’ha de pressionar la Generalitat i la Diputació perquè es pugui construir i parlar de la gestió i la construcció”.

Asensio forma part de la joventut del poble i com a tal ha participat en diferents activitats pel foment d’aquest col·lectiu però incideix en què “falten més impulsos perquè els joves estiguem presents, més treball a fer, com més coses ens donen a decidir més volem i això ens empodera a tots”. Un altre dels temes que preocupa a la ciutadania de Montornès i que Asensio ha volgut valorar és la seguretat ciutadana, “es necessiten noves places de policia local, formar l’actual plantilla i dotar-los d’eines i mitjans suficients perquè puguin fer la seva feina alhora que la gent estigui conscienciada que hi ha problemes a tot arreu i no crec que s’hagi de maximitzar com s’està fent ara”.

Pel que fa a l’eix nacional, el veïnat es pot preguntar que anteposaria un partit independentista i Asensio ho té molt clar: “Som el partit del president Puigdemont, dels empresonats i creiem necessari que Catalunya esdevingui un estat en forma de República. A partir d’aquí, anteposar el debat nacional al municipal… no crec que siguin unes eleccions on toqui però si ens pregunten, nosaltres ho tenim molt clar, estem a favor de la independència però posem davant Montornès en aquestes eleccions, perquè toca parlar de la gent, dels veïns i veïnes i del conjunt de barris”.

Per acabar, en matèria laboral considera que “vivim en una zona del Vallès Oriental on hi ha un teixit industrial molt potent i l’hem d’aprofitar”. “Ens hem d’obrir al Vallès, crec que és essencial trobar un govern municipal que vulgui fer-ho i assolir els nostres objectius com a poble”, subratlla. Alhora, creu que “les administracions públiques hem d’ajudar a rebaixar els impostos per als nous comerciants i que aquests no vegin els seus ingressos tocats per l’administració”. “Si es rebaixa el tipus impositiu a molts impostos, hi haurà un comerç més de proximitat, més favorable i així el consum intern del poble aniria a les famílies i s’incrementaria la riquesa”.

Edicions locals