“Hem de fer recuperar la confiança en la institució”

Miguel A. Alvarado Candidat del PP a Montornès

Política, Entrevistes 26-M

“Hem de fer recuperar la confiança en la institució”
“Hem de fer recuperar la confiança en la institució”

Ferran Figueras

Miguel Ángel Alvarado segueix encapçalant la candidatura del Partit Popular a Montornès. A més, des de fa 19 anys és el president de l’associació de veïns de la Bòbila i coneix amb profunditat les preocupacions dels seus veïns i veïnes i a més la de la resta de barris. Implicat també en altres àmbits de la ciutat arriba a unes noves eleccions amb il·lusió i ganes per seguir treballant pel poble i per tenir la confiança de la gent. Fent un balanç dels darrers anys al consistori, valora positivament la feina feta però destaca “la majoria absoluta, força autoritària” d’aquest mandat. Tot i així considera que des del seu grup municipal han treballat molt i bé i que així seguiran si tenen la confiança de la gent de Montornès.

L’actual representant del Partit Popular a l’Ajuntament de Montornès, Miguel A. Alvarado considera una tasca important dels polítics que la gent torni a creure en les institucions. “Això és bàsic, a partir d’aquí és quan pots treballar”, opina. Albarado assegura que el seu partit creu “fermament en la recuperació de l’empatia, en la necessitat que el ciutadà confïi en la institució perquè aquesta és la primera base per aconseguir que Montornès estigui millor”.

El popular destaca el treball que el seu grup municipal ha fet per lluitar contra una de les xacres dels últims anys a Montornès: l’atur. Alvarado explica que en aquests anys s’han reunit amb nombroses empreses del municipi, a les quals s’han presentat moltes propostes i una de les conclusions d’aquestes trobades és que “necessitem gent preparada”. “He treballat des del primer moment en què vaig entrar com a regidor perquè es fessin cursos de formació per a la població”, diu. El popular considera que una contradicció que Montornès sigui “el quart polígon industrial de Catalunya però el primer del Baix Vallès pel que fa a l’atur”, denuncia Alvarado, qui està convençut que “s’han de donar oportunitats per poder treballar i això no s’ha fet en aquesta legislatura”.

Pel que fa a la qüestió de la seguretat i la convivència, Alvarado elogia l’exemple seguit pel seu homòleg a Badalona, Xavier Garcia Albiol amb el qual ha tingut moltes converses pel que fa a temes de seguretat. El popular recorda la moció presentada el 2017, en què se sol·licitava més suport per part de la Generalitat i Mossos per fer front a les ocupacions d’aquells moments. “Quan vaig presentar la moció a favor del civisme i de la propietat privada me la van tirar enrere tots els grups del consistori”, recorda. “Al cap de poc vaig presentar la mateixa moció al Parlament de Catalunya i es va aprovar amb esmenes, però es va aprovar”, afirma.

Enguany, remarca Alvarado, seguiran treballant igual perquè “creiem que estem pitjor, l’incivisme ha crescut perquè s’ha tret autoritat a la policia”, opina. El candidat del PP diu que el seu partit voldria que la plantilla de la Policia “se sentís cada dia més secundada per part del govern del municipi”, ressalta. “És molt necessari per a ells mateixos que tinguin una intensitat de treball major, que el ciutadà vegi que realment s’actua i que es treballa”. “Trobem a faltar que no hi hagi una policia de proximitat, aquesta policia és la que realment et pot ajudar a que el poble i els ciutadans estiguin tranquils”, puntualitza Alvarado.

Com a colofó, Alvarado destaca “la millora dels serveis bàsics i que no es construeixin infraestructures innecessàries, no fer macro obres per a res”, a més vol “exigir l’estricte compliment de les ordenances municipals i evitar que qui les incompleixi pugui beneficiar-se’n”.

Edicions locals