“Necessitem càrrecs electes honestos, sincers i bons gestors”

Joffre Giner Candidat de Més per Montornès

Política, Entrevistes 26-M

“Necessitem càrrecs electes honestos, sincers i bons gestors”
“Necessitem càrrecs electes honestos, sincers i bons gestors”

Ferran Figueras

Joffre Giner actual regidor d’ERC enguany ha decidit apartar les sigles del partit republicà i formar juntament amb gent independent i provinent d’altres partits, com el Partit dels Comunistes de Catalunya o antics membres d’EUiA, la plataforma veïnal Més per Montornès. Una formació que vol capgirar la forma de fer política donant veu a la ciutadania en detriment dels polítics. En aquest darrer mandat, Giner ha vist “una degeneració” en el govern municipal i creu fermament en la bona governança traduïda en la responsabilitat i l’autocrítica i pensa que l’actual govern municipal no l’ha impartit correctament.

Més per Montornès neix sobretot de la unió de diferents veïns i veïnes amb perspectives de millora per al municipi i amb dos objectius clars “honestedat i sinceritat”, cosa que han trobat a faltar en l’actual govern. “Necessitem uns càrrecs electes que siguin honestos, sincers i bons gestors, amb un objectiu comú on trenquem els partidismes i busquem un bé comú”, explica Giner. Des de Més per Montornès –que es presenta sota el paraigües de la plataforma política Acord Municipal, que forma coalició amb ERC a les candidatures locals– consideren que el govern actual ha prioritzat actuacions com la remodelació del teatre o la construcció de la carpa del Sorralet per davant d’infraestructures com la residència i centre de dia per a gent gran. “Hem de ser responsables de les nostres accions i especialment en política i sobretot quan tractem amb diners públics”, manifesta. També assenyala que al municipi “li falta escoltar les necessitats del veïnat” i que l’objectiu és “fomentar estratègies de democràcia directa”, apunta Giner. Fent referència als processos participatius que s’han dut a terme durant aquest mandat, afirma que “no han estat del tot lícits”, ja que opina que s’han utilitzat per introduir propostes pròpies de l’Ajuntament que acaben sent les triades. “Qui mana és el poble i qui ha de manar sempre ha de ser el poble”.

Amb la vista posada en possibles pactes postelectorals per formar govern o per decidir temes prioritaris al municipi assenyala que “no tancarem les portes a ningú i volem entendre’ns amb tothom però tenim clares les línies vermelles, honestedat i sinceritat”.

Pel que fa a un dels temes que més preocupen a la ciutadania de Montornès actualment, la seguretat, compten a les seves files amb un policia jubilat que “té una perspectiva clara de quins són els problemes de seguretat ciutadana”. Consideren que la policia local “no té els recursos i se’ls ha de dotar perquè la percepció d’inseguretat del veïnat deriva de que moltes vegades la policia no ens atén i els veïns i veïnes se senten desatesos perquè la policia no té recursos suficients”.

“Tenim un objectiu comú, que és separar la política nacional de la política municipal”, remarca Giner. “Més per Montornès és una plataforma on els partits s’hi adhereixen, tenen una vida pròpia fora de la plataforma, poden fer coses i no coincidir, però dins la plataforma tenen l’obligació de respectar el marc que ens hem establert”. També Giner incideix sobretot en la importància de l’honestedat i la sinceritat com a valors dels càrrecs electes de la plataforma: “Hi ha un codi ètic que vetllarà perquè així sigui”, afirma. Finalment explica que treballen en un model on “la ciutadania pugui participar completament sempre i els punts programàtics que vagin sortint es puguin anar revisant durant el mandat”.

Edicions locals