“Estarem amb qualsevol que vulgui posar la residència en marxa”

Ángeles M. Menchén Candidata de Ciutadans a Montornès

Política, Entrevistes 26-M

“Estarem amb qualsevol que vulgui posar la residència en marxa”
“Estarem amb qualsevol que vulgui posar la residència en marxa”

Ferran Figueras

Menchén torna a ser candidata de Cs després d’un mandat en què ha compaginat la feina com a regidora a l’oposició amb el càrrec de consellera al Consell Comarcal del Vallès Oriental. Cs amb dos regidors, aspira a més, i Menchén confia a obtenir un bon resultat per ser decisius. Creu que pot aportar serietat i eficàcia a la gestió, “que és el que necessita aquest municipi per poder anar cap a millor”. Els agradaria arribar a l’Alcaldia per fer un millor Montornès, modèlic en la gestió i sense malbaratar diners públics en allò que no serveixi veritablement per solucionar els problemes dels ciutadans.

Des de Ciutadans consideren que els comicis del proper 26-M seran unes eleccions “sorprenents” per la quantitat de candidatures que s’hi presenten, vuit en total. “Tenint en compte la situació actual de l’equip de govern amb el descontentament del poble”, explica Menchén, “aquesta aparició de més candidatures i la fragmentació que hi haurà comportarà un resultat molt diferent al que estàvem acostumats”, afegeix.

Menchén també creu que des de la majoria absoluta del govern actual s’haguessin pogut fer moltes més coses, “i en canvi el poble ha empitjorat. Des del nostre punt de vista ho qualificaria de fallida, no s’ha vist que s’hagi fet un tomb cap a millor al poble, sinó cap a molt pitjor, estem empitjorant el lloc on vivim i això és preocupant”, destaca Menchén.

Menchén assegura que la formació taronja sempre ha estat “abanderada” de la transparència però el govern “no ha implementat bé aquest tema, tot i amb una llei amb vigor i amb coses pendents a fer”. La candidata posa com a exemple els expedients amb temes digitals que “tampoc no s’han pogut implementar fins ara i, amb tot, no acaba de funcionar del tot bé. Aquesta falta de transparència es veu al web municipal, hi ha molta manca d’informació”, denuncia Menchén pel que fa a la gestió en l’àmbit de la governança.

En àmbits com el de la neteja, Menchén creu que “no s’ha fet el seguiment de l’empresa de neteja i s’està incomplint contínuament. A la vista està que tot està brut i no es veu el resultat d’una bona gestió per part de l’empresa. S’hauria de fer un seguiment, es paguen molts diners i en canvi el poble està brut i descuidat”.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, des de Ciutadans han elaborat un pla de seguretat que consisteix en un estudi barri per barri per analitzar què s’ha d’implementar a cada zona perquè “no tots els barris tenen els mateixos problemes”. Cs aposta per posar càmeres de videovigilància a les entrades i sortides del poble i “en funció del que surti de l’estudi de seguretat implementar una policia de més proximitat perquè la gent se senti més segura, ja que actualment això no ho tenim”.

Pel que fa a un dels temes estrella de les eleccions municipals, la residència i centre de dia per a gent gran, Menchén la veu totalment necessària. “S’ha de fer. Sabem que és difícil però igual que s’ha construït l’escola Palau d’Ametlla creiem que es pot fer, és un equipament necessari i donarà molta feina a gent del municipi”, ressalta Menchén que també assevera que estaran “al costat de qualsevol que la vulgui posar en marxa”.

En última instància un dels punts forts pel qual aposten des de Cs és l’esport femení. “Li hem de donar un impuls perquè tot i que cada vegada hi ha més equips, s’ha de potenciar i més noies i dones del municipi podran accedir a fer esport”.

Edicions locals