“Estem compromesos amb la construcció de la residència d’avis”

Eva M. Díaz Candidata del PSC a Montornès

Política, Entrevistes 26-M

“Estem compromesos amb la construcció de la residència d’avis”
“Estem compromesos amb la construcció de la residència d’avis”

Ferran Figueras

Una vegada més, Eva Díaz es presenta com a cap de llista pel Partit dels Socialistes de Catalunya a Montornès. Díaz que ja ha estat regidora a l’oposició en el darrer mandat, va encapçalar la llista del PSC a les eleccions del 2015. Enguany repeteix amb el bon regust de boca dels resultats de les eleccions generals al municipi, on el PSC-PSOE ha estat la força més votada, una tendència que, pensen, es pot traslladar al municipi. Il·lusionada, amb ganes i humilitat vol “desplegar un projecte que portem treballant molt de temps”. Díaz percep il·lusió entre els veïns per recuperar la confiança en el projecte socialista.

Després de quatre anys com a cap de l’oposició i després de substituir l’exalcalde, Daniel Cortés, com a primera figura del PSC, Díaz fa una valoració força negativa de l’actual govern. “Ens sentim com la majoria de la ciutadania, decebuts, perquè van generar unes expectatives de serveis públics, de fer un govern d’esquerres amb molta empenta i al final tot s’ha quedat en res”, opina. “Al final el que et genera és decepció, de veure que no avancem, que tenim un poble més brut, menys segur. En definitiva, hi ha moltes coses que havien de ser solucionades i que no ho han estat”, explica Díaz.

Díaz incideix també en què no s’ha tractat del tot bé a l’oposició en aquest darrer mandat. “Els i les socialistes hem posat molta força i empeny en ser una oposició constructiva i propositiva, i quan veus que topes amb el mur de la majoria absoluta bastant sorda és dur a nivell personal i com a ciutadà de veure que no s’avança i que no tiren endavant els projectes”, lamenta.

Pel que fa al programa socialista Díaz afirma que no sorprendrà perquè “no apareixen gaire coses que no haguem proposat ja a l’actual equip de govern”. “Tenim un projecte i el teníem fa 4 anys, les propostes noves que han anat sortint de les oportunitats i la configuració del canvi que anava fent el municipi també les hem anat posant sobre la taula”.

En àmbits concrets, Díaz aposta per una política d’habitatge “decent” subratlla i assegura que “podem fer més de cent habitatges de lloguer assequible”. Aposten també per una segona escola bressol pública i resoldre temes com la construcció del teatre o la urbanització de Can Xec. “Ens importen coses que afecten el dia a dia també com la neteja, la seguretat…”, afegeix.

Pel que fa a la seguretat ciutadana el PSC vol ampliar la plantilla de la policia. “Hi ha cinc places que es van fer de reserva en el pressupost per cobrir vacants que són per malalties o jubilacions i encara no tenim aquestes places cobertes”, denuncia Díaz. “Insistim en reforçar la plantilla però també s’ha d’organitzar d’una manera diferent”, diu la candidata que conlcou que el sistema organitzatiu actual no afavoreix a que la feina de la policia sigui efectiva.

Sobre una de les qüestions entorn a la qual gira la campanya d’enguany com és la residència-centre de dia, “estem molt compromesos amb la seva construcció”. “Hi creiem com un servei públic de qualitat a la ciutadania i una oportunitat per tenir feina de proximitat, a l’abast de persones que tenen més difícil l’accés al món laboral, com les dones”, diu Díaz. “Sabem que no és fàcil, no posarem el termini d’un any perquè s’ha de fer una negociació amb la Generalitat, però ens hi posarem a treballar des del dia 1”, assegura.

Edicions locals