“Des de l’Ajuntament hem ajudat a aguantar el cop de la crisi”

Jose A. Montero Candidat de Montornès en Comú

Política, Entrevistes 26-M

“Des de l’Ajuntament hem ajudat a aguantar el cop de la crisi”
“Des de l’Ajuntament hem ajudat a aguantar el cop de la crisi”

Ferran Figueras

L’actual alcalde encara les eleccions amb molts ànims i amb la voluntat d’obtenir de nou la majoria absoluta. Satisfet per la feina feta, aposta enguany per una evolució d’ICV-EUiA cap a Montornès en Comú amb propostes que segueixen la línia del projecte encetat el 2011, “un projecte de canvi, d’impuls i d’avenç pel poble. Això ha de continuar”. Entre els nou primers llocs de la llista es mantenen cinc regidors al govern i, alhora, sumen gent jove, més dones i persones representatives al municipi. “És un reflex de dos aspectes: de continuïtat del projecte fins ara i d’impuls de la nova etapa”.

En els darrers anys la crisi econòmica ha provocat malestar i dificultats entre moltes famílies de Montornès, una qüestió que, segons Montero, no es pot ignorar. Totes les polítiques que tenen a veure amb donar resposta a les necessitats d’aquestes famílies “han experimentat un avenç i una ampliació enorme, qualitativament i quantitativa, hem fet molts programes innovadors i d’atenció a necessitats molt bàsiques i hem comptat amb el suport d’un equip professional molt important”.

Però alhora Montero destaca també les polítiques que han desenvolupat adreçades al conjunt de la població en matèria cultural, social i esportiva, amb l’impuls a nous equipaments. “A Montornès hem patit la crisi i crec que des de l’Ajuntament hem ajudat a aguantar el cop i que no es quedés enrere en activitat social i cultural de tota mena”. Montero valora també molt positivament la continuació que se li ha donat al pla de barris. “Li volem donar continuïtat encara que la Generalitat no renovi el seu compromís i no vulgui tirar endavant projectes integrals d’intervenció en barris com aquests”. “Estem molt satisfets també de la innovació que hem fet amb la recuperació de serveis, amb la municipalització de l’aigua, del complex esportiu i de l’enllumenat públic”, ressalta Montero, qui assegura haver tingut “un retorn molt positiu per part de la població”.

Pel que fa a què Montornès sigui la segona població del Vallès Oriental amb més atur, Montero subratlla que s’ha aconseguit activar en la darrera fase del mandat un consell d’empreses que “pretenem que funcioni com un marc de diàleg i de treball conjunt entre el teixit industrial i el municipi, que per sort és molt ampli”. “Tenim una de les zones més riques de Catalunya i d’Espanya on es produeix a un nivell molt alt”, destaca. “La col·laboració que ens permeti reduir l’atur és el que ha d’accelerar el consell”, afegeix Montero.

Sobre la residència d’avis, Montero vol apaivagar el debat que hi ha i afirma que l’estudi de viabilitat que es va encarregar en el seu moment “planteja que el projecte respon a una necessitat real, s’ha identificat que hi ha una demanada tant de places de residència com de centre de dia”. Això, segons Montero, es traduiria en un edifici quantificat en uns set milions d’euros i que “es planteja amb un model de gestió que ens agradaria que fos públic”. Per fer-ho realitat, però, Montero ressalta que es “requereix la col·laboració de la Generalitat, tant en les obres com en la concertació de places”. Però especifica: “Hem demanat que ens atenguin i no ens han atès, ens han donat l’esquena”. “Si la Generalitat no concerta les places i en finança una part, els usuaris de Montornès no tindrien accés”, puntualitza i afirma que, “ara estem en un punt que la residència no la pot abordar l’Ajuntament tan sols amb els seus recursos”.

Edicions locals