Aprenentatge lúdic, un 'win-win' per a l'estiu

Aparador

La música, el teatre o el cinema, algunes de les disciplines que es treballen a La Tramolla
La música, el teatre o el cinema, algunes de les disciplines que es treballen a La Tramolla

El Baix Vallès compta cada any amb un gran ventall de casals estiuencs per a la canalla. Seguir compartint l'estiu amb companys o aprofitar el juliol per conèixer nova gent compartint jocs, activitats, excursions, colònies i aficions és una fantàstica idea i al territori hi ha propostes per a tothom: per qui vol practicar les arts escèniques, per qui no vol deixar de fer esport, per qui vol gaudir d'unes colònies o d'una acampada, per qui vol aprofitar per banyar-se a la piscina, per qui vol un reforç acadèmic a través dels jocs o per qui vol seguir parlant anglès mentre desenvolupa tota mena d'activitats. Les aventures estiuenques marquen a molts infants i joves, qui segur que recordaran moltes de les vivències viscudes a l'estiu.

Aprendre a través del joc és una eina que es potencia més que mai als casals d'estiu i al territori en tenim alguns exemples per a la canalla. És el cas de les propostes estiuenques de Dos més Dos, l'AulaEducació, La Tramolla o l'Espai Xivarri, entre d'altres.

Un reforç educatiu lúdic

Dos més Dos (Mollet) ha preparat un casal d'estiu de lleure educatiu destinat a infants i joves amb una única finalitat: passar-ho bé. Entre les activitats que s'hi faran hi ha reforç escolar, però no hi mancaran els tallers, els jocs tradicionals, els jocs esportius, activitats de ciència, excursions, piscina i fins i tot una nit d'acampada.

La programació està pensada per tenir la màxima varietat d'activitats durant la setmana i que els nens i nenes puguin treballar tots els aspectes, indiferentment de la setmana que hi vagin.

Tot plegat serà del 27 de juny al 29 de juliol. El casal s'adreça a infants des de P4 fins a 6è de primària, l'horari és de 9 h a 13 h i també s'hi ofereix servei de menjador així com activitats a la tarda de 15 h a 17 h.

Com a novetat, Dos més Dos també compta enguany amb un campus adreçat als alumnes de secundària (de 10 h a 13 h).

An English camp for summer

Una altra opció és passar l'estiu practicant l'anglès alhora que es fan tota mena de jocs i d'activitats, tal com ofereix l'AulaEducació (Martorelles). Al campus de l'escola martorellesenca, cada grup d'edat tindrà diferents activitats adaptades als seus coneixements previs i al seu ritme d'aprenentatge i tots ells gaudiran també de dinàmiques i propostes lúdiques. Hi haurà dos dies de piscina per setmana, jocs, esports i activitats a l'aire lliure, així com una sortida per l'entorn natural cada setmana.

A L’AulaEducació organitzen als estius activitats lúdico-educatives per a infants i joves, des d’una perspectiva de formació i divulgació per a un estiu de diversió i aprenentatge.

Concretament s'adrecen a persones d'entre 3 i 16 anys i l'English Camp tindrà lloc del 27 de juny al 29 de juliol, de 9 h a 13.30 h.

Vols fer un musical o una pel·lícula?

La Tramolla, una de les entitats més actives de Mollet, tampoc tancarà portes el mes de juliol i ha programat cinc setmanes d'art i creació escènica per a nens i nenes de 4 a 12 anys. Els tallers –teatre, dansa, cant, musical, circ, titelles...– es faran de dilluns a divendres de 9 h a 12.30 h. A més, hi haurà serveis d'acollida de 8 h a 9 h i de 12.30 h a 13.30 h.

El breakdance i els titelles seran els protagonistes de la primera setmana; del 4 al 8 de juliol els participants aprendran, jugaran i practicaran el cant i la dansa jazz per fer un videoclip; la interpretació per a càmera i el cos i moviment creatiu seran el centre de la tercera setmana; els musicals de Broadway sortiran a escena del 18 al 22 de juliol, amb coreografies i teatre musical; i del 25 al 29 de juliol es prepararà l'espectacle final, treballant la dansa creativa i la creació col·lectiva.

Colònies, una gran experiència

L'Esplai Xivarri de Mollet, com és habitual, organitza unes colònies d'estiu de l'1 al 10 d'agost. Les colònies comporten unes fantàstiques experiències amb unes vivències al davant que segur que els infants i joves recordaran.

Les colònies del Xivarri estan adreçades a nens i nenes d'entre 6 i 16 anys i el 8 de juliol a les 19.30 h al número 8 del carrer de la Pau tindrà lloc una reunió informativa amb els pares i mares per detallar aquest viatge que enguany serà a la casa de colònies El Colell, a Osona.

Les inscripcions es poden fer els dissabtes fins a l'11 de juny (de 18.30 h a 19 h), així com el divendres 8 (de 18 h a 21 h) i el dimarts 12 de juliol (de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h).

Edicions locals