Oidà.cat, la plataforma web gratuïta per als productors i botiguers locals d'alimentació

La plataforma de comerç electrònic posa en contacte els clients amb els productors o revenedors a través de WhatsApp

Aparador

Oidà.cat, la plataforma web gratuïta per als productors i botiguers locals d'alimentació
Oidà.cat, la plataforma web gratuïta per als productors i botiguers locals d'alimentació

Oidà (www.oidà.cat) és una plataforma de comerç electrònic que va néixer a la Garriga i que impulsa  una empresa ubicada a Barcelona amb experiència internacional en l'àmbit de les noves tecnologies, que afavoreix la connexió entre els consumidors i els petits comerços d'alimentació i els productors locals. Aquesta iniciativa posa a l'abast d'aquests productors i establiments la infraestructura tecnològica necessària per poder competir amb les grans cadenes de supermercats i les grans corporacions alimentàries. Una eina que vol posar en valor els productes autèntics i evitar que la majoria de la població s'acabi abastint de productes processats, plastificats, estandaritzats, allunyats dels aliments propers i de qualitat que fonamenten una gastronomia sana i un consum responsable i sostenible.

La pandèmia de la Covid-19 ha modificat de forma accelerada els nostres hàbits de vida: el confinament, el teletreball, la consciència creixent que cal un canvi en el nostre estil de vida que posi l'accent en allò que fa de la nostra opció de consum una opció sostenible, saludable i de proximitat. Ens mirem molt més què mengem, d'on prové, perquè és evident que els nostres actes dibuixen quin futur volem per al nostre territori. Proximitat, real food, menjar saludable, qualitat, preu just, km. 0, traçabilitat, són termes que han entrat a formar part del nostre imaginari.

Una eina a l'abast de tothom.
La plataforma, que opera arreu del territori català, s'adreça a productors i botigues locals d'alimentació, i pretén dotar-los de la tecnologia adequada perquè puguin disposar de millor eines per combatre el monopoli dels gegants de l'alimentació. Oidà.cat vol ser una eina a l'abast de tothom i amb un ús molt senzill, i per aquest motiu registrar-se no té cap cost i la plataforma no gestiona els pagaments de les comandes que queden sempre en mans de la fórmula que triïn els propis venedors.

"Oidà és una plataforma de comerç electrònic que dota de tecnologia el productor local davant de les grans cadenes i supermercats"

Comandes per WhatsApp.
El funcionament és simple. Només cal disposar de l’aplicació  de missatgeria instantània WhatsApp. El productor o botiga que es registra a Oidà, de forma totalment gratuïta, disposa d'una pàgina personal en la què pot gestionar el seu propi catàleg de productes, sense limitació. Cada ítem es pot acompanyar d'una imatge il·lustrativa del producte juntament amb una breu descripció i el preu, bé sigui per unitat o al pes.

Una llista de la compra virtual.
El client que accedeix a la plataforma té l'opció de cercar els productors i establiments registrats que siguin del seu municipi o seleccionar-los per un criteri de proximitat. En un sol clic pot triar els productes disponibles, que es van desant a la cistella automàticament fins a completar la llista de la compra virtual. Un cop seleccionada tota la comanda, el client introdueix el seu número de telèfon mòbil, i al moment s'envia l'enllaç al productor o botiga a través de  WhatsApp i es genera una finestra de diàleg mitjançant un xat en què client i productor es poden comunicar si els cal la confirmació o alguna modificació de la comanda.

Recollida a botiga o a domicili.
La comanda es pot recollir a la botiga o es pot sol·licitar si es vol rebre a domicili, i a quina hora. Els impulsors d'Oidà volen que consumidors i productors tinguin un lligam sense interferències. Com a propiciadors del canvi, els seus impulsors han concebut Oidà com a un projecte social al què totes les empreses i productors locals s'hi poden acollir sense cap cost en l'alta ni sense cap comissió en la venda de producte.

Projecte social i gratuït.
"Oidà.cat és un projecte social i per aquest motiu és i serà sempre gratuït", defensen els seus impulsors, que han volgut "posar la tecnologia al servei dels qui, amb molt d'esforç, han treballat sempre per defensar la identitat del nostre territori i del petit comerç". L'objectiu és que la plataforma aglutini al major nombre possible de productors i consumidors del territori català, perquè "només si ens unim, podem aconseguir transformar la nostra manera de comprar i de proveir-nos d'aliments", i de retruc, donar un nou impuls a la tradició alimentària del país i als productes que en són la base.

> Per a més informació, Daniele Dibitonto (628 88 76 09) o info@oida.cat

Edicions locals