Vine a l'agrobotiga o t'ho portem a casa

El Consell Comarcal elabora un mapa per potenciar l'oferta de la Xarxa de Productes de la Terra del Vallès Oriental

Aparador

Mapa productors
Mapa productors

El Consell Comarcal ha elaborat un mapa amb la localització dels productors del cens de la Xarxa de Productes de la Terra del Vallès Oriental. Al mapa es pot accedir des del web del Consell Comarcal (www.vallesoriental.cat).

L’objectiu és que durant els dies de confinament, la ciutadania que està tancada a les seves cases tingui l’oportunitat de rebre els productes artesans elaborats pels productors de la Xarxa Productes de la Terra i, a la vegada, ajudar als productors locals per la situació creada pel COVID19, publicitant i facilitant el seu contacte per encarregar comandes.

Al mapa es poden trobar els productors artesans de la Xarxa Productes de la Terra que fan la venda directa del seu producte amb la informació sobre el producte que fan i el contacte per poder fer la comanda.

Ja són més de 30 els productors i productores que estan GEO localitzats al mapa. Cada productor té un icona al mapa que indica segons el dibuix, que produeix o que elabora  (carn, begudes, fruites, fruits secs, làctics, conserves, etc.). Quan es fa clic sobre la icona, s’obre una finestreta amb informació del que fa el productor o productora, on ven el seu producte, horari per poder anar a comprar el producte i si fa venda a domicili.

En la situació actual, són els petits productors els que tenen major dificultat per poder fer arribar el seu producte als consumidors habituals. La comercialització majoritàriament es feia a mercats setmanals i a botigues de barri o botigues especialitzades, però amb l’actual estat d’alarma, la gran majoria han hagut de tancar. Aquesta és una clara alternativa de venda per que aquest sector productiu, tan necessari a la nostra comarca, pugui continuar venen els seus productes, per alta banda, productes tots els de molta qualitat, frescos i de proximitat, encara que aquesta iniciativa de portar al domicili la compra,  suposi un gran esforç afegit pels productors.

Edicions locals